KRZ-3 típusú függőleges tengelyű szárzúzó

Új függőleges tengelyű szárzúzó!

KRZ-3 típusú szárzúzó

20 év vízszintes tengelyű szárzúzó gyártás után, a nagy érdeklődésre való tekintettel, megkezdtük a függőleges tengelyű szárzúzók gyártását. 2017. januárjában egy tíz darabból álló szériát gyártottunk nyúzópróbára. Ezen gépek több ezer hektár zúzás után kiválóan vizsgáztak. Igy 2018. telén megkezdődhetett a KRZ-3 típusú, 3 méter munkaszélességű, függőleges tengelyű szárzúzók sorozat gyártása is.

A KRZ-3 típusú szárzúzók gyártása , napjaink elvárásainak maximális betartásával készülnek. A piacon lévő, évtizedekkel korábban kifejlesztett gépek ráncai felvarrásra, hibái kijavításra kerültek, a mai kor követelményeinek megfelelően. A vázszerkezet alul-felül lemezborítást kapott, így a szennyeződések sem a gép alján, sem a gép tetején nem tudnak betömődni, beragadni. Ami nagy bosszúságot jelentett a gép kezelőjének.

KRZ-3 típusú szárzúzó

KRZ-3 típusú szárzúzó

A szárzúzó kiváló működését olasz gyártmányú, COMER típusú hajtóművek biztosítják. (a vízszintes tengelyű szárzúzókat 16 éve szereljük Comer hajtóművekkel, a gazdák legnagyobb megelégedésére) A magyar piacon ezen hajtóművek is egyedülállóak, mivel az elődjeinél nagyobb fordulatszámot képesek produkálni.
Az 540/min kardánfordulaton ezen hajtóművek 1.93-as gyorsítást hajtanak végre. Így a forgórész fordulata: 1042/perc, a megszokott 810/perc-es fordulathoz viszonyítva.
Az új hajtóművekkel a zúzás minősége jelentősen megnövekedett!

A fő hajtómű és a szélső hajtóművek közötti kapcsolatot a kardántengelyek hozzák létre.

KRZ-3 típusú szárzúzó

Az erőgép és a szárzúzó közötti kapcsolatot egy T60-as sima és egy T60 nyomatékhatárolós, szabadonfútós kardántengely biztosítja. A nyomatékhatárolós kardántengely is túlméretezett. 1270 Nm nyomatékkal bír, ami lehetővé teszi, hogy sűrűbb anyag zúzásakor sem csúszik meg a tárcsa. (a hasonló szárzúzók 7-800 Nm nyomatékkal bírtak, amelyek nagyobb tömegű anyag zúzásakor folyamatosan csúsztak, leégtek)
A 10 db-ból álló prototípus egyetlenegy gépén sem kellett tárcsát cserélni a több ezer hektáros nyúzópróbakor !

KRZ-3 típusú szárzúzó

A hajtóműveket zárt burkolat védi a szennyeződésektől.

KRZ-3 típusú szárzúzó

A két darab szárzúzótengelyen 8db forgókés van szerelve, 35mm átmérőjű csapon, koronás anyával és sasszeggel biztosítva.
A hatékony zúzást, a szárzúzó oldalára felszerelt állókések teszik lehetővé.

KRZ-3 típusú szárzúzó

KRZ-3 típusú szárzúzó

A szárzúzó kerékszerkezete is új köntöst kapott. A masszív kerékszerkezet a szokványostól eltérő erősebb, szélesebb gumival rendelkezik, ami nem süllyed a talajba munka közben, így a kések sem járnak a földbe.
A hidraulika segítségével a gép szállítási és munkahelyzetbe hozható.
A szárzúzó a közlekedési szabványoknak megfelelő világítással van ellátva.

KRZ-3 típusú szárzúzó

KRZ-3 típusú szárzúzó

A gép bármilyen magas és sűrű növényzet zúzására kiválóan alkalmas. pl.kukorica, napraforgó, nád, gazos-gyomos területek, legelők, stb.

KRZ-3
Gép tömege: 1100 kg
Munkaszélesség: 2950 mm
Teljes szélesség: 3000 mm
Hosszúság: 3400 mm
Kardánfordulat: 540 /perc
Erőgépigény: min.80 LE
Zúzótengely fordulat: 1042 /perc
Tarlómagasság: 50-400 mm
Munkasebesség: 5-15 km/h
Területteljesítmény: 0.8-3 ha/óra