KG 6000 típusú szárzúzó

KG 6000, a legújabb fejlesztésű szárzúzó

KG 6000 típusú szárzúzó

A KG-6000 típusú, 6 méter munkaszélességű, hidraulikusan csukható szárzúzó elsősorban a nagy gazdaságok hatékony szárzúzója.

Alkalmazás: Kukoricaszár, napraforgó, legelők, gazos-gyomos területek zúzása.

A gép hidraulikusan csukható. A két 3 méteres szárny külön-külön nyitható és csukható. A kardántengely eltávolításával külön-külön is használható.
A munka szélesség: 6000 mm, a szállítási szélesség: 2600 mm.

KG 6000 típusú hidraulikusan csukható szárzúzó

A gép munka közben 4 db bolygókeréken gördül.

A szárzúzó 8 sor kukorica illetve napraforgó zúzására alkalmas.

KG 6000 hidraulikusan csukható szárzúzó

A KG-6000 szárzúzó 2 db zúzótengellyel rendelkezik. A 2 db tengelyt 192 db 60x10 Y késsel vagy 72 db kalapácskéssel szereljük, igénynek megfelelően. (A 42 rockwell keménységű késeket az olasz (Muzzi) gyártja.) A kések száma a kétszerese a külföldön gyártott szárzúzókéhoz viszonyítva.
A több kés apróbbra történő zúzást illetve nagyobb felszívó erőt generál, ami a szántóföldi növények esetében nagyon fontos.
( A kések kétélűek, kopás után megfordíthatóak. Egy garnitúra késsel 1500-2500 hektár zúzható, az anyag tömegétől, sűrűségétől függően.)
A hatékonyabb zúzást 2 sor állókés biztosítja!

A tengelyek egyenletes járását a zúzótengelyek kompúteresen bemért dinamikai egyensúlyozása biztosítja.
A szárzúzó tengelyét a későbbiek folyamán is tudjuk egyensúlyozni, rezonancia fellépésekor. A rezonancia kések kopása vagy tuskónak való ütközése során keletkezhet.
A szárzúzó hosszú távú működésének elengedhetelen feltétele a gyártó egyensúlyozó géppel való rendelkezése!
Az országban egyedüliként gyártott vízszintes tengelyű szárzúzóink tengelye(a külföldről behozott, itthon csak átmatricázott gépeket nem lehet magyar gépnek tekinteni) bármikor visszahozható dinamikai egyensúlyozásra. (Rázó-remegő géppel dolgozni nem érdemes!)

KG 6000 típusú szárzúzó

KG 6000 típusú szárzúzó

A gép kétoldali 6-6- soros lehajtású. (Az ékszíjtárcsák acélból készülnek, ami nem törik el a csapágy cserélésekor az öntvény tárcsával szemben!)

KG 6000 típusú szárzúzó

A 3 méter feletti munkaszélességű szárzúzók osztott tengelyűek, azaz 2 db zúzótengellyel rendelkeznek. (ha egy tengelyből állnának akkor azt dinamikailag kiegyensúlyozni lehetetlen lenne.)

A két tengely találkozásánál egy 10 cm-es csík marad. A csík a kukorica és napraforgó esetében szinte észrevehetetlen, mert a sor közé esik, de legelők zúzásakor szemet szúró. Ezért egy hidromotorral hajtott, 4 db Y késsel szerelt szárzúzót fejlesztettünk ki.
Ez a kis függőleges tengelyű, masszív szárzúzó eltünteti a kellemetlen, precíz szemnek nem szép látványt nyújtó csíkot. A szárzúzó fordulatszáma átfolyás szabályozóval állítható, akár 3000/ perc fordulatig.
(Ha éppen nem használjuk, egy pillanat alatt felhajtható és rögzíthető)

KG 6000 típusú szárzúzó

KG 6000 típusú szárzúzó

A szárzúzó olasz Comer hatóművel és kardántengelyekkel van szerelve. 16 éve szereljük a szárzúzóinkat ezen hajtóművekkel, a gazdák megelégedésére.

A gép nyitható hátsó ajtóval van szerelve. A hátsó ajtót kukorica, napraforgó esetében célszerű csukva tartani, a nagyobb felszívó hatás érdekében.

Legelők zúzásakor pedig kinyitható az ajtó, a nagyobb tempójú zúzás érdekében. A gép szabvány szerinti világítással van ellátva.

A KG-6000 szárzúzó, mint az összes többi szárzúzónk CE minősítéssel rendelkezik.

GARANCIA: 2 ÉV!


A szárzúzó a 2022 évi Agromashexpo Nagydíj nyertese.


KG 6000
Erőgép igény min. 160 LE
Munkaszélesség 6000 mm
Szállítási szélesség 2600 mm
Magasság munka közben 1300 mm
Magasság szállítás közben 3700-4000 mm
Súly 2700 kg
Kések száma 192 db Y vagy 72 db kalapácskés
Kardánfordulat 540 /perc
Tarlómagasság fokozatban állítható (0-250 mm)
Területteljesítmény 3-8 Ha / óra
Lehajtás kétoldali, 6-6 ékszíj