Megkezdődött az új telephely kialakítása

Megkezdődött az "Új telephely kialakítása a Komáromi-gép mezőgazdasági gépgyártó vállalkozásnál" című projekt megvalósítása.

(SAJTÓKÖZLEMÉNY)

A Komáromi – gép mezőgazdasági gépgyártó vállalkozás új telephelyének kialakítási munkálatai 2014. 03. 30-án megkezdődtek és várhatóan 2015. 06. 15-én befejeződnek. A kivitelező cég a Rapid Építő Kft. szintén abonyi székhelyű vállalkozás. A projekt végrehajtására Komáromi Béla egyéni vállalkozó, mint kedvezményezett, 60.000.000Ft vissza nem térítendő támogatást kap.

Az Új Széchenyi Terv KMOP-1.5.3/CB-13 kódszámú, „Telephelyfejlesztés és Ipartelepítés a területi kohézióért” kiírt pályázatán 2014 márciusában közel 245 millió forintos projektjével 60 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Komáromi Béla egyéni vállalkozó az „Új telephely kialakítása a Komáromi – gép mezőgazdasági gépgyártó vállalkozásnál” című projektjével. A projekt várható befejezése 2015. 06. 15.

A fejlesztés célja: Új telephely kialakítása, megfelelő méretű telken egy korszerű, a szükséges infrastruktúrával ellátott épület megépítésével. A projekt megvalósítása a pályázó eddigi tevékenységébe jól illeszkedik, mert a vállalkozás elindítása óta szerves része a gépgyártási tevékenységnek a telephely kialakítása, korszerűsítése, bővítése valamint a szükséges szerszámgép parkkal és gyártóeszközökkel történő felszerelése.

A projekt tartalma: A fejlesztés keretében az erre a célra megvásárolt és a mezőgazdasági művelési ágból kivont telken a szükséges alapinfrastruktúrát kialakítják, mely a kerítés megépítéséből, útcsatlakozás és belső út kialakításából, parkoló és zárt, szigetelt szennyvíztározó megépítéséből, valamit a közüzemi szolgáltató ellátórendszerekhez (víz, gáz és villamos energia) történő csatlakozás kialakításából és az épülethez történő csatlakozást biztosító nyomvonalas építmények megépítéséből áll. A fejlesztés keretében felépítenek továbbá egy 81x24,5 m alapterületű, és B energetikai minősítési osztály besorolású épületet, amelyből egy 72x24,5 m alapterületű épületrész gyártócsarnok, egy kétszintes, 8x24,5 m alapterületű, összesen 367 m2 hasznos területű épületrész pedig iroda és szociális célú helyiségekből áll.