KB 216 típusú soros műtrágyaszóró

Soros műtrágyaszóró

KB 216 típusú soros műtrágyaszóró

Alkalmazás: Műtrágya szemenkénti szórására vetőgépre, sorközművelőre, burgonyaültetőkre, stb. szerelve. A műtrágyát ki tudjuk juttatni csoroszlyába vagy a földre, igénytől függően.

A műtrágyaszóró tartályok 3 mm-es acéllemezből készülnek, a műtrágya maró hatásától Helios saválló festékkel védjük meg.

A gép kétféle méretű tartályból készül, a három és a kétkifolyósból így tetszés szerint kialakítható 2, 4 vagy 6 soros, vagy akár többsoros kivitel is.

A gép fő eleme egy masszív erős jobbos-balos menetű csigatengely, mely alkalmas mindenféle szemcseszerkezetű műtrágya adagolására. A műtrágya az adagoló kamrákból a lefolyócsőbe, onnan a csoroszlyába, vagy közvetlen a talajra kerül. A műtrágya mennyiségének szabályozását lépcsős lánckerékáttétel alkalmazásával változtatjuk, 70 kg-tól akár 300 kg/ha mennyiségig. A műtrágyaszóró nagy üzembiztonsággal dolgozik. Az adagoló kamrák könnyen tisztán tarthatók. A csigatengely csapágyazása úgy van megoldva kiemelve, a csapágyház a tartályból, hogy az beszorulni nem tud, ha a gép megáll a csigatengely lezár a műtrágya nem folyik belőle. Az adagoló szerkezet egyszerű és így rendkívül üzembiztos. Minimális karbantartás elvégzése után a gép hosszútávon szinte hiba nélkül dolgozik. Az SPC-vetőgépre szerelt változatnál a két nagyméretű tartályba összesen közel 500 kg műtrágya tankolható . Nagy előny, hogy a két tartály alacsony és azokba a műtrágya könnyen betankolható. A tartályokhoz a rosta tartozék. A lefolyócsőből a műtrágya a Gaspardó típusú csoroszlyákban jut le a földbe. Ezek négyszögletes 20x20 mm-es rugóacélból készülnek, olasz gyártmányúak, állítható magasságúak.

SPC-vetőgépek esetében a meghajtást 2 db új erősített gumikerék szerkezet végzi, mely elbírja a 400 kg-os tankolási súlyt és a meghajtást is végzi.

A KB 216-os típusú soros műtrágyaszóró a tartályok méretét tekintve megegyezik az SPC-vetőgépre és a sorközművelőre szerelhető változat. Eltérés az SPC-re szerelhető változaton a hajtás a tartály alján lévő kivágásban helyezkedik el, míg a sorközművelőre szerelhető változat esetében a csigatengely végén van a lépcsős lánckerék együttes, és a tartály felfogó elemei is hosszabbak.

Felfogató elemeket bilincseket az ügyfél által megadott gerendamérethez adjuk.

Sorközművelőn a hajtást a talajkopírozó úgynevezett „acélujjas” meghajtószerkezet végzi. ½' lépcsős lánckerék hajtáson keresztül. Az ügyfél kívánsága szerint adunk hozzá csoroszlyát, vagy lefolyócső rögzítő elemeket.

A gép CE minősítéssel rendelkezik és szerepel az F.V.M. műszaki katalógusában.

A garancia két év.

KB 216
Tartályokba tölthető műtrágya mennyisége4 soros kivitel 300 kg6 soros kivitel 400kg
Kiszórható mennyiség70-300 kg/ha
Műtrágya szemcsenagyság2-8 mm
Kiszórható mennyiség állításaLépcsős lánckerékkel áttételezhető
FelfogatásGerendamérethez igazítjuk a felfogó elemeket
MeghajtásGumikerékszerkezetről, Acélujjas meghajtószerkezetről, stb.
Szórható sorok számaigénytől függően 2-24-ig
Sortávolság40-1000 mm-ig