ABK 006 típusú 6 soros sorközművelő kultivátor

Bábolnai Gazdanapok különdíjas kultivátora

ABK 006 sorközművelő kultivátor

A kultivátor kapásnövények, elsősorban kukorica, napraforgó stb. sorközének művelésére, a gyomok mechanikai úton történő megsemmisítésére szolgál.

Nagy szabadmagassága miatt viszonylag magas növények ápolását is lehetővé teszi. A gép 75cm sortávolság esetén egy menetben 6 sor művelésére alkalmas, üzemeltetéséhez egy fő traktoros szükséges. A gép masszív alvázra épül, a kapatag szerkezetek erős, tömör négyzetacélból készülnek, a kapatag szerkezet szögben állítható. A gép hosszú élettartamra készült, amit biztosítanak a minőségi munka és anyagok. A gép a nehéz, kötött talajban is hosszú távon is üzembiztosan működik.

A gép készül még 8 soros és 12 soros változatban is.

Művelőtestek típusai:

Frank Hungária Kft által gyártott, német szabvány szerinti minőségben készülő

  • lúdtalpkapák
  • oldalazókapák
  • töltögetőkapák
  • rugóskapák
  • igény szerint sorvédő tárcsával

A sorközművelő kultivátor megrendelésre két típusú soros műtrágyaszóróval is felszerelhető.

Kéttartályos kivitel:

Erre a gépre szerelt műtrágyaszóró egység két darab tartályból áll, azokba 400 kg műtrágya tankolható. A tartályok kifolyócsövei a sorok fölé esnek, így nem tömődnek el. A tartályok alacsonyan helyezkednek el, így könnyű azokat műtrágyával feltölteni. A meghajtását acélujjas meghajtó-szerkezet végzi. A kiszórási mennyiség több lépcsőben állítható 70 kg/ha-tól 300 kg/ha-ig. Különböző szemcseszerkezetű műtrágyák kiszórására alkalmas.

Big Bag tartályos kivitel:

6 sor művelésére alkalmas kultivátor, szállítás közben hosszára vontatható, közúti világítással van ellátva, a szállításhoz használt kerekek munkahelyzetben felcsukhatók. Munkahelyzetben két széles gumikerék biztosítja a gép stabilitását, és a big bag zsákos soros műtrágyaszóró üzembiztos meghajtását is. A műtrágya adagolását a több éve sikeresen és megbízhatóan működő csigatengely végzi. Ez mindenféle szemcseszerkezetű műtrágya kijuttatására alkalmas. A műtrágya mennyiségének adagolását lépcsős lánckerék hajtáson keresztül biztosítjuk az adagoló csigatengely számára.
A kiszórható mennyiség 70kg és 350 kg között változtatható több lépcsőben. A műtrágyatartály befogadó képessége 1200 kg. A sorközművelő kultivátor stabilitását és megbízható hosszú távú működését biztosítja az erős acél vázszerkezet. A művelőkocsik és a kapatag szerkezetek tömör négyzetacélból készülnek, mely ellenáll az erős szélsőséges igénybevételnek is. A kapaszerkezetek szögben állíthatóak, a művelőtagok mélységállítását gumírozott kerekek biztosítják. A minőségi kapákat a Frank Hungária Kft szállítja gépeinkhez. A gép szerelhető fix-, rugós- és töltögetőkapákkal is. A rugós kapákhoz védőtárcsa is rendelhető. A gépeink festése kizárólag 2 k-s festékkel, meleglevegős szárítóműhelyben történik.

A gépet elsősorban a közép és nagygazdaságoknak ajánljuk.

Szállítás: Hosszára vontatva a kultivátor szállítókocsijával történik közúti közlekedésre alkalmas szabvány szerinti világítással szerelve.

A gyártó a gépet a helyszínre szállítja, és ott beüzemeli.

Garancia két év.

Az ABK 0006 típusú sorközművelő kultivátor Big Bag zsákos soros műtrágyaszóróval szerelve.

Hódgazda Napok 2010. termék díjas.

Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok Különdíjas Sorközművelő Kultivátora

A gép minőségi munkavédelmi vizsgálatát gépvizsgálatok végzésére akkreditált Agrovéd Kft Gödöllő végezte.
A vizsgálati jegyzőkönyv száma: 3518.612.09